Total Pageviews

Wednesday, May 12, 2010


KÖPSTOPP: 21 DAGAR KVAR

Jag kör ju en grej nu, ett s k köpstopp i 3 månader. Började 1:a mars och naturligtvis då, slutar stoppet 1:a juni. Av någon anledning så halkade jag in på en kompis blogg och han hade startat igång något liknande, fast det var en aning hårdare.

Men sen var tiden mycket kortare också. Han fegar med en månad. :) Läs mer här.

Det roliga är att fler av hans och mina vänner har lite liksom gått med i hans projekt, osäker på om alla kör samma regler men nästan i alla fall. Det är ju kul hur sådant här smittar av sig. Jag känner absolut att man är mer medveten och det känns nyttigt att inte fladdra iväg med pengar hit o dit. Man har lite mer kontroll över vad man spenderar på.

Har liknande tankar som en vän, C har, kring andra saker som det här med att äta godis bara på helgen. Jag tänker framför allt på mina tänder och att det ska kännas speciellt med helg. Som det är nu så kanske man sätter lite väl tjock guldkant på vardagen. Visst är det viktigt att hylla varje dag och att uppskatta var dag som kommer. Men att inte ha någon skillnad på vardag och helg känns trist och allt blir blasé och inget blir speciellt. Finns heller inget att längta till om man hela tiden ska tillfredsställa alla ens urges under veckan.

Någon som har några tankar kring dagens ämne?
Har ni något liknande projekt på gång? Eller något annat som ni skurit ner på?


// Fatty - becoming shopoholic?

Wednesday, May 5, 2010

Åkte just över tranebergsbron, solen skiner och åter en sovmorgon denna vecka. Varför förväntar jag mig en fet käftsmäll alldeles runt hörnet?
Blev rätt sent igår, satt och skrev eftertexterna till SMASK-dvd'n. Var ju en hel del folk inblandade i det hela så... det tog ju inte 5 min precis.

Självklart ville jag sedan belöna mig själv genom att sitta o spela lite hjärndöda spel så det kanske blev en aning för länge. Men detta kunde jag ändå göra med gott samvete. Vetskapen om att jag inte började förrän efter lunch bidrog säkerligen till, det kan jag inte förneka. Känner mig rätt trygg att kunna styra upp en proper dygnsrytm när jag väl behöver.

Precis som min äldre syster skrev i sin blogg, så är även jag en kvällsmänniska. Tycker det är helt obefogat att behöva gå och lägga sig när man mår som bäst. Galenskap.

Nehepp, inte långt kvar nu. Idag ska vi planera nästa veckas antagningsdagar för de sökande till höstens nya etta på TV-linjen. Ska bli kul o se vilka de är som söker och hur de klarar sig på de olia övningarna. :)

Laters

// Fatty - kylt rött vin är gott

Tuesday, May 4, 2010

Som vanligt på väg till skolan. Idag blev det sovmorgon, liksom igår.

Höll på att krocka nyss. Läskigt.
Gillar inte Brommaplan.

Idag är det föreläsning med författaren till "kristendom för ateister". Namnet är just nu inte tillgängligt i min skalle. Präst iaf för Allhelgonakyrkan.

Alltså, han kör som en biltjuv den här chauffören...

Igår hände en grej som verkligen var bra inför sommaren. Berättar mer när jag vet mer. Det var iaf som en skänk från ovan. Skulle lösa ett gnagande problem. Tänk att såna här saker kan hända mig, det är ju fantastiskt.

Hoppas på god lunch, brukar vara fisk på tisdagar.
Nice.
Finns en hel del att göra denna vecka, såna där husliga saker. Tur att jag har en stor avlastning nuförtiden vad gäller städning. Kanske blir det ännu bättre framöver :)

Snart upphävs också mitt köpstopp. Då blir det dags för lite shopping. För under de senaste månaderna har jag fått mer klarhet i vad det är jag faktiskt saknar och behöver. Man får ju hoppas att jag inte tappar huvudet bara för att jag kan låta pengarna rulla igen.

Cheers

// Fatty - rising