Total Pageviews

Friday, December 15, 2006

Kors o tvärs

För ett år sedan befann jag mig i Bangkok. Visserligen nära hemfärd, men det var en tripp jag gärna gör om. En dröm som aldrig verkar ge med sig är att en vacker dag köpa ett hus där. Dit skulle jag kunna fly varje år när vintern och mörkret blev svårt. Men nu börjar ju detta växthus-effekts väder förändra mina planer. Snart har jag inga ursäkter att ta mig härifrån, marken är ju fortfarande bar här. Nåja. Finns alltid anledningar att resa. Miljöombyte är bra för kropp och själ.

Katterna mår bra. Den lilla retar nog upp den större men de kommer överens och har än så länge inte fräst eller slått ihjäl varandra. Första dagen/kvällen var allt så tyst, de smög omkring och kikade på varandra. Lillen låg o kurade under soffan största delen av aftonen. På natten vågade han sig ut o kika på sitt nya hem. De båda fyrfotingarna kunde inte bry sig mindre om min existens. Jag börjar känna mig smått utanför. Men det är skönt på samma gång att inte krävas på så mycket uppmärksamhet.

Nu har jag gjort det. Köpt en gitarr. Glädjen hade varit större om den varit stämd, men icke...så nu får jag öva på mitt gehör (om det ens finns något) och stämma den själv. Har en stämton på datorn till att börja med och sen vet jag hur jag ska göra. Men frågan är hur rätt det blir? Tålamodet har aldrig haft mer bråttom att totalt upphöra. Så nu står gitarren där, lutad mot väggen i ett hörn. Har hört att det finns stäm-instrument eller apparater som kan hjälpa en med det där. Kanske en sak man kan önska sig? Jag som trodde att jag skulle få sätta mig och spela på en gång. Men jag har väl aldrig gjort saker enkelt för mig?
Varför börja nu?

Madness!


Just det, igår var jag iväg till Spinalis (VC o rehab för ryggmärgkadade) och fick min nya svarta rulle! Det skulle justeras och fixas o tillsut så var den inställd efter mig. En detalj jag upptäckte var att ryggen inte hade de runda fästena för sidoskydden. Dessa är förträffliga till, inte bara att hålla sidoskydden på plats utan också bra för att hänga, min för dagen väl valda väska på. Perfekt så den inte släpar i backen. Självklart har den nya inte sådana och nu undrar jag hur det är tänkt att jag ska kunna ha en vanlig väska med mig? Utan att behöva ha den trängandes i knät på ett opraktiskt vis? Det är inte lika exalterande att ha ryggsäck (den enda variant nu som går att hänga på ryggstödet) som andra snygga väskor som känns lite mindre skolaktigt...
Hm....Mamma McGyver, trolla med trollspöt!
Any ideas? Kan man montera dit nåt eller skruva/borra hål i rören på nåt sätt?


I väntan på min taxi hem blev det plötsligt en reunion av alla mina bästa rull-kompisar. Räv-Micke (han är rödlätt) dök upp i entrén, blivit biffig o rakat skallen. En av mina favoriter helt klart. Vi satt o gagga lite. Mycket snart smög Yasmine upp på sidan om mig och det visade sig att hon jobbade där, gjorde deras hemsida. Vi körde den klassiska åh-vad-längesen-vad-roligt-att-se-dig-vad-gör-du-nu?- proceduren. Som om inte det var nog så såg jag en kille rulla upp mot oss, kände inte riktigt igen från början, han hade lite skäggstubb och såg väldigt bra ut (har han alltid gjort men well). Insåg i samma stund som han hälsade att det var ju Marcus! Han som pysslar med tennis nuförtiden. Det kan man kalla tålamodsprövande. Men han har spelat ett tag nu och har varit utaomlands och tävlat.
Vi bytte/uppdaterade varandras mobilnr. och sen drog var o en iväg på sitt. Oväntat men otroligt rolig överraskning.


Ibland är det märkligt hur vägrana korsas.

Nä, nu ska jag nog ta en dusch o sen försöka komma iväg o handla lite käk o sand till kattuslingarna. Ha en underbar dag. Tack för alla som läser!

// F

4 comments:

Anonymous said...

Marcus är ju ljuvlig:) Vad roligt att träffa alla dem. Vet du vad min vän, jag tror att din kära mor "Mc Gyver" fixar det där med rullen, det är ju bara en en vecka kvar till ni ses. Och var inte orolig, snart tyr katterna sig till dig igen och då vet man inte hur man sakll räcka till åt två gosiga rackare:0)

holts said...

Sofia!

Jag har just lagt ut våra önskelistor på familjebloggen. Bara så att du vet, såg din efterlysning hos Lina (eller var det nu var).

Lillasyster said...

jag har läst den och även skrivit lite kommentarer. tackar tackar mellansyster.

Johanna Lööw said...

fat cat!
Vad roligt att du träffade lite rullisar! tråkigt och höra om ryggen dock men det ska nog lösas på något sätt. Gött att katterna inte äter upp varandra i alla fall. Du blir nog snart lika poppis igen.

take care!!
Hugs!